Starten på sygdommen

Hodgkin.dk

Starten på sygdommen

I starten af februar 2000 konstaterede jeg en hævet lymfeknude i mit højre ben, tæt på lysken. Dette er jo ikke noget man spøger med, så jeg gik til engen læge, for at få undersøgt hvad det var for noget. Jeg fik ordineret pinicilin kur i en uge og skulle så komme tilbage efter 2 uger. Efter de 2 uger var der ingen ændring i knuden og jeg fik en henvisning til en kirurg. Jeg fik hurtigt tid hos kirurgen, men hun ville ikke røre ved knuden, da hun mente den sad for tæt på hovedblodåren til benet. Hun henviste mig til kirurgerne på Amtssygehuset i Herlev.


I starten af marts blev jeg indkaldt til konsultation hos kirurgerne på Herlev. Vi blev enige om at kunden skulle fjernes. Jeg gjorde opmærksom på min frygt for cancer, men jeg fik af vide, at havde de haft samme mistanke var jeg sendt på en anden afdeling. I slutningen af marts fik jeg fjernet knuden, der var på størrelse med en Avokado sten. Operationen tog ca. 1 time. Jeg fik lagt et lille dræn ind til at tage den væske der efterfølgende samles i "hullet".  De næste dage gik stort set ind og ud af hospitalet, da der kom lidt betændelse, og arret ikke rigtigt ville læges. Det blev også til et par dage med hjemmesygeplejerske til at skifte forbinding.


I midte af april kom så dagen der skulle vise sig at blive mit vidst hidtil største mareridt. Jeg skulle have fjernet trådene, og ikke mindst svar. Der var mistanke om betændelse efter operationen, så jeg fik pinicilin. Jeg fik af vide at jeg havde Cancer - nærmere bestemt Hodgkins sygdom. Jeg fik også af vide at der var blevet givet besked til Hæmatologerne på Amtssygehuset i Herlev og jeg ville få indkaldelse inden 14 dage.